top of page

Yaralanma Risk Analizi Sonrasında Düzeltici Egzersiz Reçetesi

PT Academy Spor Spesifik Yaralanma Risk Analizi


Düzeltici Egzersiz; günlük yaşam aktiviteleri, antrenmanlar ve egzersiz sırasında hareketin kalitesini iyileştirmek için, hareket kompansasyonlarını ve dengesizliklerini ele alır. Anatomi, kinezyoloji ve biyomekanikten yararlanır.

Duruş, denge ve toplam vücut koordinasyonu ile ilgili sorunlara yol açan asimetrilerin ve hatalı hareket modellerinin temel nedenini belirlemek için ’’PT Academy Spor Spesifik Yaralanma Risk Analizi’’ uygulanmaktadır. Bu testle vücut yaralanma risk haritanız; fonksiyonel hareket taraması, kas kuvveti, esneklik, stabilite, denge, antropometrik ölçümler ve geçmiş yaralanmalar başlıkları altında ayrıntılı şekilde raporlanır. Bu risklere yönelik vücut asimetrilerini ve yaralanma riskini azaltacak, spor performansınızı artıracak ‘‘düzeltici egzersiz reçetesi’’ oluşturulur.

Bu reçete, antrenman programınıza göre haftalık periyotlanır ve ilerleyici (progresif) olarak güncellemeler yapılır. Bir düzeltici egzersiz reçetesinin tasarımında, uygun fizyolojik parametrelerin ve egzersiz tekniğinin eğitimi, yüklenmelerin belirlenmesi bu süreci destekleyen ve geliştiren en önemli etkendir.

Düzeltici egzersizlerin ilerleyici bir şekilde ve doğru uygulanması sonucunda sporcular fonksiyonel bir şekilde hareket alanını genişletebilmektedir. Bu da yaralanma ve tekrarlı yaralanma riskini azaltacaktır.


Bu egzersiz reçetesi ve progresyonu sayesinde, sporcular daha iyi ve daha rahat hareket edebilecektir. Böylelikle yapabilecekleri çeşitli yeni egzersizlerin önü açılacaktır. Ayrıca kişilere zevk aldıkları çok sayıda farklı aktivite ve sporda yer alma yeteneği de verecektir.


Yazan: ŞEYDA ELİF ŞENER



97 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page